Wereldwijd liegen de duurzaamheidsdoelstellingen er niet om. Ze zijn op z’n minst ambitieus te noemen. Building Holland is juist daarom een accelerator van duurzame innovaties. Op 2, 3 en 4 november presenteert Building Holland visies, innovaties en oplossingen om de bouw en vastgoedsector te laten zien hoe zij hun doorslaggevende rol in deze ‘net zero’ transitie kunnen waarmaken.

Building Holland vindt plaats in RAI Amsterdam. Verdeeld over drie podia, spreken er deze dagen diverse sprekers. Ook TVVL staat dit jaar weer met een programmabijdrage op Building Holland. Ze hebben een mini symposia van een uur geprogrammeerd onder 3 verschillende thema’s (Energietransitie, Slim & Gezond en Circulariteit).

Programma

TVVL mini symposium Energietransitie - Dinsdag 2 november

14.00 uur WEII door Michiel van Bruggen
14.20 uur Gebruiker WEII aan het woord (INNAX)
14.40 uur Impact WEII: toepassing, pre en post WEII: het belang van WEII voor het vastgoed

Bekijk hier het volledige programma van Building Holland.

Sprekers

Michiel van Bruggen is zelfstandig adviseur op het gebied van energiebeleid, energiemanagement en energiebesparing. Michiel studeerde bouwkunde aan de TU Delft en werkte 15 jaar als adviseur energie in de gebouwde omgeving voor adviesbureau Ecofys. Nu is Michiel zelfstandig adviseur en werkt hij onder de naam De Energiemanager aan projecten voor zakelijke klanten. Michiel is lid van de TVVL Expertgroep Klimaattechniek, daar helpt hij TVVL graag bij het ontwikkelen en verspreiden van kennis. Vanuit de Expertgroep heeft hij het initiatief voor WEii genomen en het plan verder uitgewerkt. Hij vertelt hier meer over tijdens zijn presentatie WEii, de Werkelijke Energie-intensiteitsindicator.
Ronald Spoelstra is werkzaam bij INNAX