Basisberekening WEii

Met slechts een handvol gegevens over het gebouw en het energiegebruik ontdek je eenvoudig en snel hoe de energieprestaties van jouw gebouw zijn. En je krijgt meteen inzicht of jouw gebouw klaar is voor de toekomst! 

Basisberekening

Uitleg: met alleen de adresgegevens, gebruiksoppervlakte in m² en energiegebruikscijfers van de energiemeters vul je de basisberekening in.

Velden met * zijn verplicht.

Locatie

Gebouwgegevens

m2
m2
+

Energiegebruik

calender icon
electricity icon
kWh
sun icon
kWh
gas icon
m3
biomass icon
kg
heath icon
GJ
cooling icon
GJ

Verfijnde berekening

Wil je de berekening van jouw gebouw verfijnen, bijvoorbeeld omdat er uitzonderingen van toepassing zijn, ga dan aan de slag met de verfijning. Onderdelen worden los van elkaar berekend, dus niet alle velden zijn verplicht.

Verfijnde berekening

Hieronder zie je de velden om het basisresultaat te verfijnen. Daarvoor vul je onderstaande gegevens in.

Uit te sluiten energiegebruik en gebruiksoppervlakte

Met de volgende velden kan de berekening gecorrigeerd worden voor energiegebruik en/of gebruiksoppervlakte die eigenlijk niet bij het gebouw en/of functie horen.
 

kWh
m2
kWh
kWh
m2
kWh
m2

Waardering rendement kleinschalige collectieve warmte-/koudevoorziening

Hiermee kan een gezamelijke warmte-/koudevoorziening, zoals een collectieve WKO, hetzelfde gewaardeerd worden als een individuele warmtevoorziening achter de meter. Dit mag alleen toegepast worden voor kleinschalige decentrale warmte-/koudevoorzieningen.

GJ
GJ
kWh

Correctie naar standaard klimaatjaar

De WEii kan over meerdere jaren vergeleken worden door de gegevens te corrigeren naar een standaard klimaatjaar. Dat kan door het gebruik specifiek voor verwarmen en de totale opwekking door zonnepanelen - dus niet alleen de teruglevering - in te voeren.

kWh

Overige indicatoren

Niet ieder gebouw kent dezelfde bezettingsgraad. Daarom is het mogelijk om het energiegebruik om te rekenen van vierkante meters naar fte. Vul daarvoor het aantal uur dat alle personen samen per jaar in het gebouw doorbrengen.

uur

Als je sommige gegevens niet direct bij de hand hebt, kan je de gegevens opslaan die tot nu toe zijn ingevuld. We sturen een link zodat je later weer verder kunt gaan waar je gebleven was