Berekening WEii en WEii EnergieKompas

Met slechts een handvol gegevens over het gebouw en het energiegebruik ontdek je eenvoudig en snel hoe de energieprestaties van jouw gebouw zijn. En je krijgt meteen inzicht of jouw gebouw klaar is voor de toekomst!

De basis van de WEii berekening zijn het gebruiksoppervlakte in m² en de energiegebruikscijfers van de energiemeters. Door invulling van de adresgegevens wordt het gebruiksoppervlakte uit de BAG en het energielabel opgehaald. Beide gegevens zijn overschrijfbaar als deze niet kloppen. Daarnaast worden de adresgegevens gebruik op het dichtstbijzijnde weerstation te bepalen voor de weerscorrectie. Om de weerscorrectie te kunnen doen wordt het energiegebruik voor ruimteverwarming en de lokale opwek door pv-panelen opgevraagd. Hiermee maken we een omrekening naar gestandaardiseerde weersomstandigheden en is de WEii-score vergelijkbaar tussen de jaren. Tot slot kan energiegebruik opgegeven die niet tot het gebouw en gebruik daarvan zijn toe te rekenen en uitgesloten mag worden.

Het energielabel wordt opgevraagd om bij de berekening ook het EnergieKompas te leveren.

Velden met * zijn verplicht.

Locatie

Geef postcode en huisnummer op. Straatnaam, woonplaats en totaaloppervlak van het gebouw worden dan automatisch opgehaal uit de BAG-database. De locatie is niet verplicht om op te geven, maar wel noodzakelijk om klimaatgerelateerde gegevens te berekenen.

Gebouwgegevens

m2
m2
+
m2
+

Energiegebruik

calender icon

Energiegebruik

Geef hieronder het bruto-energiegebruik van het gehele gebouw op, per soort energie, over het opgegeven kalenderjaar.

electricity icon
kWh
gas icon
m3
heath icon
GJ
cooling icon
GJ
biomass icon
kg
hydrogen icon
m3
oil icon
ltr
propane icon
ltr

Teruglevering aan het net

Voer hieronder de teruggeleverde energie op, per soort energie

+

Weerscorrectie

Correctie naar standaard klimaatjaar

De WEii kan over meerdere jaren vergeleken worden door de gegevens te corrigeren naar een standaard klimaatjaar. Dat kan door het gebruik specifiek voor verwarmen en de totale opwekking door pv-panelen - dus niet alleen de teruglevering - in te voeren.

+
kWh

Uitgesloten energie

Voer hieronder per soort energie het uitgesloten energiegebruik op. Dit is energiegebruik dat geen verband houdt met het (gebruik van) het gebouw.

+

Als je sommige gegevens niet direct bij de hand hebt, kan je de gegevens opslaan die tot nu toe zijn ingevuld. We sturen een link zodat je later weer verder kunt gaan waar je gebleven was