De klimaatdoelen zijn helder, we streven naar een Paris Proof gebouwde omgeving, een omgeving zonder CO2 uitstoot.  Maar hoe ziet dat eruit? Wat is er voor nodig om daar voor 2040 te komen?  

Deze verduurzamingsopgave in de gebouwde omgeving gaat verder dan alleen het verminderen van de CO2-uitstoot door energiegebruik. Ook het bouwproces en de gebruikte materialen zorgen voor CO2-uitstoot. Daarom moeten we, naast de operationele uitstoot ook de materiaalgebonden emissies meenemen in het proces om een werkelijke Paris Proof gebouwde omgeving te krijgen.  

Dit en meer staat op het programma tijdens het jaarlijkse Paris Proof Congres op donderdag 30 november 2023. Het inhoudelijke programma wordt op dit moment samengesteld, maar we kunnen alvast de locatie en de dagvoorzitter bekend maken.

Het congres vindt dit jaar plaats in het duurzaam gebouwde kunstencomplex Amare in Den Haag. Het dagvoorzitterschap is in handen van Marianne Thieme, mede-oprichter van de Partij voor de Dieren. Zodra meer bekend is over de verdere invulling van het programma, delen wij de informatie op  deze pagina

Toch al een beetje benieuwd naar wat je kan verwachten? Lees dan hier de terugblik van het Paris Proof Congres in 2022.