Vastgoedbeurs PROVADA vindt dit jaar van dinsdag 13 tot en met donderdag 15 juni plaats in Amsterdam RAI. Met meer dan 200 standhouders en ruim 22.000 bezoekers is PROVADA het grootste vastgoedevenement van Nederland. 

Gedurende PROVADA zijn er een aantal sessies waar ook de WEii en het EnergieKompas onderwerpen zijn. 

De routekaart naar Paris Proof: van rapportage tot handhaving

Dinsdag 13 juni 15:00 - 15:45 (Paris Proof Plein, 12-56)

Het inzichtelijk maken van de energieprestatie van jouw vastgoed is de eerste stap op de weg naar Paris Proof. Hoe pak je dit in de praktijk aan? 

Aan het woord investeerder én koploper Bouwinvest die vertelt over hun ervaringen met Paris Proof en het rapporteren volgens de Carbon Risk Real Estate Monitor (CRREM). Ook Marco Scheers van INNAX deelt zijn ervaringen en de voordelen van instrumenten als de WEii (Werkelijke Energie intensiteit indicator) en het EnergieKompas. Rapporteren is één, handhaven is een tweede. Daarom vertelt Co de Smalen namens Omgevingsdienst NL hoe dit in zijn werk gaat. Een interessante sessie voor beleggers, klein en groot.  

Paris Proof: wat als de (ver)huurder niet meewerkt? 

Woensdag 14 juni 12:00 - 12:45 (Paris Proof Plein, 12-56) 

Je hebt een prachtig renovatieplan gemaakt, nu nog financieren. Maar hoe? Financiering blijkt vaak een struikelblok bij verduurzaming. Kosten en baten vallen niet samen. 

En wat als de huurder niet meewerkt? Huurder en verhuurder hebben elkaar immers nodig. Hoe zorg je dat je elkaar helpt en er actie wordt ondernomen? Tijdens deze sessie gaan de sprekers in op voorbeelden waarbij de kosten van de verbetering uit de besparingen worden gefinancierd en hoe succesvolle samenwerkingen tussen huurder en verhuurder mogelijk zijn. 

Paris Proof: energiebesparing in de praktijk en netcongestie als struikelblok?

Donderdag 15 juni 12:00 - 12:45 (Paris Proof Plein, 12-56) 

Uiteindelijk gaat het niet om plannen maar om de realisatie van energiebesparende maatregelen. Hoe zoek je hierin de samenwerking met uitvoerende partijen? Hoe zorg je ervoor dat de berekende besparing daadwerkelijk behaald wordt en hoe blijf je het werkelijke energieverbruik monitoren? Angela Verbrugge zal vertellen over de ervaringen bij Croonwolter&dros en over een initiatief van Techniek NL om deze opgave gezamenlijk op te pakken. 

Ook belangrijk: hoe ga je om met struikelblokken als netcongestie waardoor verduurzaming in de klem komt?

Aan het woord energiemaatschappij Vattenfall die vertelt hoe zij het energiegebruik voor klanten inzichtelijk maakt en bewaakt. Ook gaan we in op slimme gebouwen en hoe het beste om te gaan met netcongestie.

Kijk hier voor meer informatie over de PROVADA.