TVVL geeft meerdere keren per jaar een vakblad uit voor technisch professionals in de installatietechniek. Waar werkt Nederland nu aan met het oog op de dag van morgen? Welke technologieën en ontwikkelingen zijn er van invloed? In de laatste editie uitgebreid aandacht voor het EnergieKompas.

Vandaag verschijnt het nieuwste magazine van TVVL, met het thema Gezonde werkomgeving. In een uitgebreid artikel lichten Bert Elkhuizen (INNAX/TVVL) en Martin Mooij (DGBC) het EnergieKompas en het gebruik ervan toe. 

'Positief om waar te nemen is dat de gebouwde omgeving steeds meer geïnteresseerd raakt in het stellen van ambities op het gemeten energiegebruik. De WEii-indicator en veel gebruikte ambitie Paris Proof krijgen steeds meer gehoor in de markt. We constateren dat er ook de nodige verwarring is opgetreden. Maar tegelijkertijd ontstaat er vragen als: moet ik gaan sturen op energielabels?, op de WEii of beiden? Is een Groen Energielabel voldoende? Wat kan ik met de WEii-indicator? Maar waar moet ik beginnen?' 

De filosofie van het EnergieKompas is niet een keuze tussen energielabel en WEii, maar juist een combinatie van beiden. Dus niet OF maar EN energielabel EN WEii. Op twee benen zijn we sneller in Parijs!

Lees hier het volledige artikel dat in het magazine is verschenen.