Een primeur: vandaag vond de allereerste uitreiking van een bewijs van deelname aan de WEii-training plaats. Het volgen van de training is een eerste stap in de richting van het verkrijgen van een licentie om gecertificeerde WEii-scores te mogen toekennen. De WEii staat voor Werkelijke Energie intensiteit indicator, hiermee wordt het werkelijke energiegebruik gemeten van een gebouw.

De training, met een tweeledig doel, biedt deelnemers een diepgaand inzicht in de WEii-methodiek, inclusief de oorsprong en achtergrond. Daarnaast doorlopen de deelnemers verschillende rekenprotocollen, waarmee ze worden voorbereid op het nauwkeurig bepalen van de WEii-score met objectieve gegevens.

Het nieuwste rekenprotocol 3.0 is uitgelegd, wat binnenkort ook beschikbaar is via WEii.nl. Daarnaast is de training een verplichte stap voor het verkrijgen van een licentie voor het afgeven van WEii-certificaten. Deze certificering wordt een steeds belangrijker instrument voor verschillende belanghebbenden, waaronder bevoegde gezagsinstanties en accountants, die kunnen vertrouwen op de correctheid van de WEii-score.

De pioniers van de eerste training hebben deze met succes afgerond en zijn beloond met de allereerste bewijzen van deelname, uitgereikt door John Lens van TVVL en Martin Mooij van DGBC. Na deze mijlpaal volgen er nog verschillende trainingen, waarvan de volgende gepland staat voor 18 januari 2024. De verwachting is dat steeds meer professionals zich laten certificeren, waardoor de WEii-methodiek een nog bredere acceptatie zal genieten in de inspanningen voor een duurzamere gebouwde omgeving.
 
Wil jij ook de eerste stap nemen naar de licentie voor het uitreiken van WEii-certificaten? Schrijf je dan nu in voor de eerste WEii-training in 2024.